QUASI DUES-CENTES PERSONES ASSISTEIXEN A SAPEIRA A LA I JORNADA CULTURAL CONEIX LA TERRETA

Més de 180 persones, quasi-dues centes segons LA MAÑANA, va assistir a la I JORNADA CULTURAL CONEIX LA TERRETA . Organitzada per l'Associació Cultural de la Terreta, l'Associació de Veïns de Sapeira iel Centre d'Estudis Ribagorçans, amb la col·laboració de l'Institut Ramon Muntaner i de Pagès Editors; aquesta Jornada pretenia ser una primera aproximació a la divulgació del coneixement, de recerques fetes per investigadors i també incitar futures recerques o l'assessorament de futures recerques en un territori que és la Ventafocs de Catalunya i d'Aragó i on activitats com aquestes són ben contades.
L'acte comptà amb dos representants polítics destacats: Albert ALINS, Alcalde del Pont de Suert, que va explicar els beneficis d'una segregació a la Terreta, tal com reivindiquena algunes veus i, Ramon TREMOSA, eurodiputat, que va explicar les preguntes i les gestions que fa per a recuperar el cabdal ecològic de la Noguera Ribagorçana.
Les conferències posteriors les van fer; Joan TORT; Lluís ARDÈVOL, Maria Rosa PONS, Carles BARRULL i Francesc FITÉ. I per acabar, en Carles BARRULL i en Josep ESPLUGA van presentar dues novetats editorials de la Guerra Civil a la Ribagorça i La Llitera.
Aquesta és la Jornada de més alta participació de les realitzades pel CERIb, per sobre de les d'Areny de Noguera o Bonansa, el que demostra un caliu cultural a la Terreta que s'ha de potenciar incentivant la recerca al batxillerat i al món universitari, així com al de les diferents entitats culturals. La valoració realitzada pels 3 organitzadors d'aquesta edició : els 3 Carles (Pascual, Figuera i Barrull) ha estat molt més que satisfatòria i ja s'està programant la II Jornada a realitzar a Espluga de Serra a l'agost de 2011, el mateix dia de la XIX Trobada de la Terreta.
Els amics de La Terreta Decideix estàn donant informació de tota aquesta jornada. Consulteu:

Comentaris