LA UNIVERSITAT DE LLEIDA I EL CENTRE D'ESTUDIS RIBAGORÇANS ORGANITZEN UNES JORNADES A PERALTA DE LA SAL

José SALAS (Assoc. Castell de la Móra), Fernando ALVIRA (Instituto de Estudios Altoaragoneses), Gonzalo TOMÁS (Ajuntament de Peralta de Calasanç) i Enric MARQUÉS (CERIb).
Carles BARRULL i Oscar JANÉ, del CERIb, en la presentació del número 5 de la Revista Ripacurtia.
Ramon MORELL (Universitat de Lleida) i Carles BARRULL (CERIb)
Intervenció de Ramon MORELL
Imatges del documental de Manuel CAMPO VIDAL al Bar Centenario de Peralta.
Des de la tarda del divendres 20 de juny fins a la tarda del diumenge 22 de juny, la localitat de PERALTA DE LA SAL, a LA LLITERA, dins de la considerada com “Ribagorça històrica” ha estat l’escenari de les VI JORNADES DEL CERIb. Les jornades han estat organitzades per la UNIVERSITAT D’ESTIU DE LLEIDA i el CERIb-Centre d'Estudis Ribagorçans i han comptat amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Peralta de Calasanç, Associació Cultural Castell de la Mora, Instituto de Estudios Altoaragoneses, Institut Ramon Muntaner, Institut d’ Estudis Ilerdencs, Iniciativa Cultural de la Franja, Fundació del Món Rural, Comarca de la Llitera, Comarca de la Ribagorça, Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça. Aquestes jornades es realitzen dins de les Escoles Pies de Peralta.
A l’acte inaugural intervingueren, FERNANDO ALVIRA, Director del Instituto de Estudios Altoaragoneses de la Diputación Provincial de Huesca; GONZALO TOMÁS, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Peralta de Calasanç; JOSÉ SALAS, de la Associació Cultural Castell de la Móra i ENRIC MARQUÉS, vicepresident del CERIb.

Posteriorment el Secretari General del CERIb,
CARLES BARRULL i el Director de Publicacions i Difusió, OSCAR JANÉ presentaren el CERIb i la Revista Ripacurtia als assistents.
La conferència inaugural la realità en
RAMON MORELL, profesor d’economia de la Universitat de Lleida que parlà de " Àrees de mercat, dimensió i relacions econòmi­ques: el cas específic de la Franja de Ponent” que analitzà els diferents inputs econòmics d’un territori que des de barbastre i Montsó arriba fins a Lleida.

Posteriorment a les 22:30 al Bar Centenario de Peralta de la Sal es passà el documental
“La cara oculta dels pantans de Franco” documental dirigit per Manuel CAMPO VIDAL, produït per LUA MULTIMEDIA i emès a TV3.

Comentaris