LES VIII JORNADES DEL CERIB ES PRESENTEN ALS CENTRES D'ESTUDIS DE LES COMARQUES DE LLEIDA


Les VIII Jornades del CERIb es van presentar en la III Trobada de Centres d'Estudis de les Comarques de Lleida que es va realitzar el passat dissabte 12 de juny a Arbeca (Les Garrigues). Aquest acte organitzat per l'Institut d'Estudis Ilerdencs, l'Institut Ramon Muntaner, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i el Centre d'Estudis de les Garrigues amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Arbeca i del Consell Comarcal de les Garrigues va ésser l'escenari de la presentació de les diferents activitats de l'estiu del CERIb, entre les que destaca les VIII Jornades del CERIb: la memòria de la fe. la societat a travès de la religió al Pirineu, que es realitzaràn el propers 2, 3 i 4 de juliol a Graus, capital ribagorçana.

Carles Barrull, secretari General del CERIb, va convidar als diferents investigadors i centres d'estudis pirinencs a participar activament en aquestes jornades i va recordar que el termini per a presentar comunicacions finalitza el proper divendres 18 de juny.

Recordem que dins de la jornada es troba una sessió del grup de recerca d'ego-documents d'època moderna, un grup de recerca que ha rebut el suport de la Comunitat de Treball dels Pirineus-Unió Europea i que hi formen part l'Instituto de Estudios Altoaragoneses de la Diputació Provincial d'Osca, el Grup Manuscrits de la Universitat Autònoma de Barcelona i el FRAMESPA-UMR 5132 de la Universitat de Toulouse-Le Mirail, que conjuntament amb el CERIb seràn els encarregats de l'organizació de les jornades.

Aquesta jornada compta amb els suport de l'Ajuntament de Graus, Govern d'Aragó, Generalitat de Catalunya, Région de Midy Pyrénees, de la Comunitat de Treball dels Pirineus ie l Festival "Clásicos de las Fronteras". Hi col·laboren: Museo de Iconos “Virgen de la Peña de Graus, Institut Ramon Muntaner, Comarca de la Ribagorça, Diari Segre, La Mañana.
---------------------------------------
Aquesta presentació de les VIII Jornades del CERIb també va servir per a presentar altres actvitats que el CERIb organitzarà ben aviat com són les presentacions de llibres de la Guerra Civil a la Ribagorça i la Llitera que es realitzarà proper divendres 25 de juny a la Biblioteca Pública Municipal del Pont de Suert i el 26 de juny a la Sala d'Actes d'Alcampell o la I Jornada de Divulgacíó coneix la Terreta que es realitzarà a Sapeira (La Terreta) durant el proper 14 d'agost, en coorganització amb l'Associació Cultural Amics de la Terreta.

Comentaris