Pallars Digital: Èxit de participació a la IV Jornada Cultural de La Terreta

La Jornada Cultural 'Coneix La Terreta', que enguany ha celebrat la seva 4ª edició, va reunir un nombrós públic que va poder gaudir de diferents activitats divulgatives.
L'Orfeó de Tremp en plena actuació a la parròquia de Sapeira.L'Orfeó de Tremp en plena actuació a la parròquia de Sapeira.FOTO: Jordi Ubach
 
REDACCIÓ | El petit poble de Sapeira va acollir el passat dissabte la quarta edició de les jornades culturals 'Coneix La Terreta', que s'organitzen de manera itinerant entre les poblacions que formen aquesta singular zona del municipi de Tremp.
 
Les activitats es van iniciar a les 9:30h del matí i van finalitzar amb un concert de cloenda a la parròquia de Sapeira a càrrec de l'Orfeó de Tremp.
 
Oriol i Arnau Colomés, fills de Sapeira i ingeniers de Camins, van iniciar la jornada explicant la construcció i les característiques tècniques del canal que surt de Sopeira i que acaba el seu recorregut al Pont de Montanyana. Aquest canal creua transversalment tota la Terreta i és un gran desconegut.
 
Laia Colomes es va encarregar de revisar les cabaneres de la Terreta, uns camins que han deixat la seva empremta en el paisatge i que són les rutes que fan, però sobretot que feien servir els ramats de bestiar per anar a l'estiu a muntanya.
 
Tot seguit es va fer la presentació de l'exposició "La dona: referent social i cultural al Pirineu" i del llibre "El riu de les dones: converses amb les padrines del Parc Natural de l'Alt Pirineu", de Jordi Suñé.
 
Cap al migdia es va inaugurar al celler de Casa Sullà l'exposició fotogràfica de Mercè Genè titulat "Sapeira ara i abans", una mostra que recull i compara imatges de diferents indrets de Sapeira en l'actualitat i de la Sapeira de fa cinquanta anys.
 
A continuació es va presentar el llibre "Els pobles perduts – 30 indrets oblidats a Catalunya", escrit per 10 escriptors i coordinat per Xavier Cortadellas i Judit Pujadó, que són els que es van encarregar de presentar-lo entre els assistents.
 
Finalment, l'Orfeó de Tremp va captivar els presents amb la seva actuació a la parròquia de Sapeira, emmarcada dins el IX Festival del Romànic i dels Castells de Frontera.
 
FOTOS | Per veure la galeria de fotos de la IV Trobada, feu clic AQUÍ.

Comentaris